Prove youreself as a human

Enter the words below separated by comma
captcha
Send

KIMCHI
polievka (s kapustou) Vyslov v kórejčine

Špeciálne funkcie

Doba prípravy

01hod  00min

Náročnosť

4/5

Štipľavosť

4/5

Popis

Kimchi chigae je veľmi populárna polievka predovšetkým s kimchi kapustou. Často sa pripravuje použitím staršej, viac fermentovanej a zrelej kimchi kapusty, čím sa vytvára silnejšia a chutnejšia chuť. Čerstvá kimchi kapusta nemusí priniesť takúto plnú a bohatú chuť.

Môžu existovať rôzne variácie, ale plátky kimchi kapusty sa obvykle varia v hrnci s tofu, cibuľami, cesnakom a hovädzím, či bravčovým mäsom alebo morskými plodmi, spolu s vodou alebo sardelovým vývarom.

Polievka je ochutená buď dwenjang (Korean fermented soybean paste) a / alebo gochujang (pasta z červených čili papričiek), ktoré prispievajú k výraznej červenej farbe. Nakoniec sa polievka zvyčajne podáva v kamennom hrnci ešte stále vriacia. Kimchi chigae polievka sa podáva v miske s ryžou a častokrát i s rôznymi ďalšími prílohami.

Ingrediencie:

  • 1 hrnček kimchi kapusty
  • 455 g bravčového bôčika (alebo jeho časť s obsahom tuku), pokrájaného na plátky (neuvarená slanina sa môže použiť ako náhrada)
  • 2 zelené cibule, nakrájané na malé kúsky
  • 1 čaj. lyžička sójovej omáčky
  • ½ balenia tofu
  • 2 kochu (štipľavá zelená čili), nakrájané
  • 2 pol. lyžičky gochujang (pasta z červených čili papričiek)
  • 1 pol. lyžička gochugaru (kúsky červenej čili papričky)
  • 2 pol. lyžičky nakrájaného cesnaku
  • 3 hrnčeky vody
  • soľ a paprika mletá
kimchi

Všetky ingrediencie receptu sa dajú kúpiť v našom obchode.

Krok za krokom

1

Položte hrniec na platňu a zapnite oheň. Pridajte bravčový bôčik (alebo slaninu), osmažte po dobu 1 min.alebo viac.

Pork belly (bacon)
Pasta z pálivej papriky

Pasta z pálivej papriky

2

Pridajte gochujang a smažte kým mäso nebude biele.

3krok 3

Zalejte vodou a pridajte kimchi kapustu. Priveďte k varu a potom nechajte vrieť.

Garlic4

Pridajte sójovú omáčku, gochugaru a cesnak. Varte po dobu 20-30 min.

video

Ukážka TV relácie Kroniky Kimchi

5krok 5

Pridajte čili, zelené cibule, soľ a papriku. Varte ďalšiu minútu a potom vypnite.

6

Podávajte s ryžou.

Vedeli
ste?

Počas studených zím v Kórey bolo jedinou cestou ako dostať výživu zo zeleniny, ju konzervovať. Kórejci začali konzervovať reďkovky, uhorky, bambusové výhonky a kapustu v Kimchi.

Peper

Nutričné hodnoty

29

Sacharidy

50

Tuky

21

Proteíny

Rada
zamestnancov

Nechajte nasolenú kapustu ležať po dobu najmenej 3 hodín v miske alebo až kým je kapusta dostatočne poddajná, pružná – tak aby ste jej listy mohli ohnúť, ale stále aby vydávala praskajúci zvuk.

Odkiaľ
to je?

Kimchi pôvodne pochádza zo starých čias Troch kráľovstiev Kórei. Kimchi je dobre známe tradičné národné konzervované kórejské jedlo. Každý región v Kórei má vlastné typy kimchi kapusty. Na juhu pridávajú viac soli a používajú morské plody na osladenie. Na severe je kimchi menej solená a jemnejšia. Táto zelenina je považovaná ako jedna z piatich najzdravších jedál na svete.

Taktiež poznáte chutný a unikátny recept?

Pošlite nám ho na tento e-mail info@seoulplaza.sk a my ho po Vašom odsúhlasení uverejníme. Poprípade nechajte recept, či poznámku nižšie.

Taktiež môžete vyskúšať tieto recepty:

Pajeon

Pajeon

00:30 0/5 2.90

Pajeon

Ostrokyslá polievka

Ostrokyslá polievka

00:45 3/5 12.50

Ostrokyslá polievka

Bulgogi

Bulgogi

01:15 1/5 9.90

Bulgogi