Prove youreself as a human

Enter the words below separated by comma
captcha
Send

Gim-Bop

Špeciálne funkcie

Doba prípravy

01hod  10min

Náročnosť

3/5

Štipľavosť

0/5

Popis

Existuje veľa tvrdení o pôvode Gim-Bop. Mnohí veria, že Gim-Bop je jednoducho kórejské slovo pre suši vyplývajúce z japonskej okupácie Kórey. Ďalšie hovorí o tom, že kimbap je evolúcia kimssam ("wrap" ryže a morských rias). S najväčšou pravdepodobnosťou sú obe tvrdenia správne, vzhľadom k dlhej histórii pokojného ale i násilného kontaktu medzi Kóreou a Japonskom.

GIM-bop je populárnym kórejskym jedlom z dusenej bielej ryže a rôznych ďalších zložiek, zabalených v listoch sušených morských rias (laver) a podávaných ako "jednohubky". Slová "GIM BOP" sú odvodené z dvoch kórejských slov: "gim" a "bop". Gim znamená listy sušených morských rias, a bop je kórejský výraz pre varenú ryžu.

Ingrediencie:

gim bop

Všetky ingrediencie receptu sa dajú kúpiť v našom obchode.

Rolka

Krok za krokom:

1

Pomiešajte osmaženú mrkvu so soľou a korením.

Baby carrots
Sezamový olej

Sezamový olej

2

Zmixujte reďkovku s octom a cukrom.

3

Zmixujte ryžu so sezamovými semienkami a sezamových olejom.

video

Ellie Won - Ako zrolovať Gim-Bop

4krok 4

Položte jeden list z morských rias na bambusovú podložku. Dajte trochu ryže na polovicu listu a pridajte 2 kusy špenátu, 1 plátok mrkvy, 1 plátok reďkovky, 1 plátok šunky, 1 plátok vajca a navrch ryžu. Zrolujte do jednej rolky a pevne postláčajte. Použite trochu ryže, aby list z morských rias držal spolu zrolovaný.

Vedeli
ste?

Morské riasy sa skladajú z asi tretiny proteínov a tretiny vlákniny. Obsahujú vysoký podiel jódu, karoténu, vitamínov A, B a C, rovnako ako i významné množstvo vápnika a železa.

Ochutené pečené morské riasy
Mambo
5

Dajte si trochu sezamového oleja na ruky a votrite ho do listu z morských rias.

6

Pri krájaní tejto rolky na malé kúsky použite sezamový olej, aby sa Vám ryža nelepila na nôž a lepšie sa Vám krájala rolka.

Vedeli
ste?

Existujú tri štýly Kimbap: tradičné (rolky gim, ryže a plnky (rôzne prísady)), francúzsky alebo čistý Gim-Bop (s riasami na vnútornej strane a ryže na vonkajšej strane), Samgak Gim-Bop (trojuholníkový tvar kimbapu predávaný v mnohých bežných obchodoch).

Rada
zamestnancov

Počkajte, kým ryža vychladne a až potom robte rolky suši. S horúcou ryžou sa ťažšie pracuje.


Nutričné hodnoty Gim-Bop

64

Sacharidy

22

Tuky

14

Proteíny

mapa

Odkiaľ
to je?

Existuje veľa tvrdení o pôvode Kimbap. Mnohí veria, že kimbap je jednoducho kórejské slovo pre suši vyplývajúce z japonskej okupácie Kórey. Ďalším tvrdením je, že kimbap je evolúcia kimssam, ryže zabalenej v morských riasach. S najväčšou pravdepodobnosťou sú oba správne, vzhľadom k dlhej histórii pokojného ale i násilného kontaktu medzi Kóreou a Japonskom.

Taktiež poznáte chutný a unikátny recept?

Pošlite nám ho na tento e-mail info@seoulplaza.sk a my ho po Vašom odsúhlasení uverejníme. Poprípade nechajte recept, či poznámku nižšie.

Taktiež môžete vyskúšať tieto recepty:

Kimchi chigae

Kimchi chigae

01:00 4/5 9.90

Kimchi chigae

Ostrokyslá polievka

Ostrokyslá polievka

00:45 3/5 12.50

Ostrokyslá polievka

Japchae

Japchae

00:40 0/5 5.90

Japchae