Prove youreself as a human

Enter the words below separated by comma
captcha
Send

Galbi – hovädzie rebierka Vyslov v kórejčine

Špeciálne funkcie

Doba prípravy

01hod  40min

Náročnosť

2/5

Štipľavosť

0/5

Popis

Galbi je veľmi populárny kórejský mäsový pokrm z krátkych hovädzích rebierok. Rebrá sú marinované v omáčke z kórejskej hruškovej šťavy, ryžového vínsa​, sójovej omáčky, cesnaku, sezamového oleja a cukru. Väčšina receptov obsahuje tieto základné zložky, ale existuje i veľa druhov od sladkej až po pálivejšiu marinádu.

Mäso samo o sebe je často krájané v štýle rebier LA, čo je v podstate narezanie rebierok na tenké plátky naprieč kosti. Tento štýl umožňuje jesť Galbi rebierka jednoduchšie s paličkami alebo prstami. Galbi rebierka sa obvykle podávajú vo väčšine kórejských reštaurácií, ale vo všeobecnosti sa podáva v miestach, ktoré sa špecializujú na Galbi, kde sa mäso pripravuje priamo na stole.

Tento pokrm sa zvyčajne podáva so šalátom, špenátom, alebo inou listovou zeleninou, ktorá sa používa i ako "obal" na mäso, často dokonca spolu s trochou ssamjang, kimchi alebo inými prílohami.

Ingrediencie:

galbi

Všetky ingrediencie receptu sa dajú kúpiť v našom obchode.

Spoinach

Krok za krokom:

1

Umyte mäso. Nechajte
vo vode odstáť 1 hodinu.

2

Do misky pridajte nakrájanú cibuľu a hrušku. Kuchynským robotom z nich rozmixujte jemné pyré. Nalejte pyré do veľkej misy, pridajte zvyšné prísady a pomiešajte. Marináda je hotová.

Vedeli
ste?

Ázijské hrušky sú najstaršími pestovanými hruškami, aké poznáme. Sú symbolom jari vo východnej Ázii, a bežne sú k videniu v záhradách a na vidieku. Ázijské hrušky majú nízky obsah tuku, sodíka a sú bez cholesterolu. Sú tiež dobrým zdrojom vlákniny a vitamínu C.

Kórejské hrušky

Vedeli
ste?

Sadenica papriky je trvalka drevnatá, ktorá rastie až do výšky 4 m (13 ft) a využíva na podporu stromy, tyče a iné. Je to šíriaca sa réva, zakorení sa ľahko, kde sa stonky dotýkajú zeme. Listy sú striedavé, celokrajné, 5 až 10 cm dlhé a 3 - 6 cm široké.

video

Ako uviazať uzol z citrónovej trávy - James Oseland

Ribs
3

Marinujte mäso v pripravenej zmesi po dobu 8-10 hodín alebo cez noc. Potom bude stačiť iba 2-3 minúty opiecť každú stranu.

4

Tradične sa na grilovanie používalo drevené uhlie, ale Vy môžete použiť i klasický gril či plynový sporák.

Rada
zamestnancov

Skúste Tteokgalbi, pripravované ako mäsové guličky. Pomleté kúsky hovädzích rebierok sa nakopia a urobia guľky a potom ugrilujú. Ryžové koláčiky (tteok) sa často grilovujú s tteokgalbi, zvyčajne sú v strede guliek.

Nutričné hodnoty pre Galbi

13

Sacharidy

71

Tuky

16

Proteíny

mapa

Odkiaľ
to je?

Galbi je grilované jedlo, ktoré pochádza z Južnej Kórey. V starých časoch bolo obdobie, kedy bolo zakázané zabíjanie dobytka. Avšak kráľ Jeongjo potreboval pracovníkov, aby postavili hrad Hwa a vedel, že pracovníci musia jesť mäso, aby mali silu. Preto v tom čase povolil jednému bitúnku spracovávať hovädzie mäso. Neskoršie, v 17. storočí, zákazník v jednej kórejskej reštaurácii navrhol, aby sa hovädzie rebierka nepodávali iba v polievke (čo bolo v tom čase celkom normálne a rozšírené), ale i opekali a pripravovali takýmto spôsobom. A tu sa začal písať recept Galbi.

Taktiež poznáte chutný a unikátny recept?

Pošlite nám ho na tento e-mail info@seoulplaza.sk a my ho po Vašom odsúhlasení uverejníme. Poprípade nechajte recept, či poznámku nižšie.

Taktiež môžete vyskúšať tieto recepty:

Bulgogi

Bulgogi

01:15 1/5 9.90

Bulgogi

Japchae

Japchae

00:40 0/5 5.90

Japchae

Doenjang jjigae

Doenjang jjigae

01:20 3/5 4.50

Doenjang jjigae